Ägandets eufori

ZbDVD’n I ETUIET ingår numera i mitt bibliotek av sevärda cinematografiska verk. Mina döttrar har känsla för både vad jag vill läsa och vad jag vill se på film. Nyss besökande barn med barnbarn överraskade med ”Der Zauberberg”, vilken jag tidigare berättat om i detta magazin. Och nu är den alltså MIN! Jag kan spela upp den närhelst jag vill. Och det kommer jag att vilja. Filmen är mästerlig! Jag har redan kört den en gång. (För dem som eventuellt ondgör sig över filmens 2 tim. 43 min. jämfört med bokens tjocklek på ca 7 cm, kan jag bara ge rådet: läs boken som en bok och se filmen som en film.)

Redaktören

Redaktören

”Bergtagen” har visats i SVT, kanske som serie (jag minns inte) i vilken enligt mitt vaga minne ytterligare några scener fanns med. Kan någon cineastiskt bevandrad bringa klarhet i frågan? 
Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *