Det mjuka glaset och den lena bronsen

JAG FICK EN LÄNK ifrån Peter Mandl på jobbmailen. Han är en av våra riktigt stora skulptörer (som dessutom handlar hos Kinn.com). Glas och brons är ett par av de huvudsakliga medierna – men dit går vägen via en lång, krävande och omständlig process och man häpnar över hur lite av de tekniska vedermödorna som märks i hans skulpturer. De verkar som komna fritt, direkt ur konstnärens hand. Peter Mandl har ett återkommande tema, som i sina många variationer uppehåller sig vid den gracila kvinnogestalten. Ofta återgivna som om lekfull vind lyfter och formar intrikat stiliserat hår och klädnad. Det är poetiskt, fullödigt och vackert. Till och med de hårda materialen får här mjukhetens lena behag. Jag ska ta reda på var han ställer ut härnäst.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *