Lite PR

chokladfig3

Leroriginalet modelleras.

OM JAG FÅR göra lite reklam för firman jag jobbar åt och det får jag ju, ska jag nämna att vi har det mesta som behövs för allehanda 3D-kreativiterter. Leror, formmaterial och gjutmassor – och allt det där andra. Och så rådgivningen förstås! Att göra form och gjuta, går enligt tusenåriga principer – fast vi har ju fått lite modernare material med tiden, material som förenklar.
Alla går faktiskt iland med procedurerna! Man behöver inte vara proffs, vilket borde framgå av det här inlägget.

chokladfig4

En lagom inneslutning ordnas… och silikonet blandas och gjuts över.

resin0872

Formen töjs ut och original/kopior plockas ut.

När formen väl härdat kan man sprätta upp den (t.ex på baksidan och ta ut originalet. Det är en lite enklare metod än att göra en tvådelad gjutform. Sen är det bara att välja en gjutmassa: gips, betong, resin, choklad (om du valt ett livsmedelssilikon). Med resiner (epoxi-, polyuretan- och akrylhartser t.ex.) går det att variera färgblandningar och olika ”fyllningar”, allt efter lynne och smak. Ett metalliskt utseende är inga problem, inte heller en ”marmorfigurin”.

resin0772

På lediga stunder har jag börjat gjuta upp en referenssamling. Bra att ha som underlag i olika materialfrågor. Så, vill du veta mer om modellering, formning och gjutning – titta in på vår välsorterade webbutik: www.kinn.com!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lite PR

 1. Redaktören skriver:

  Tyvärr inte. Ingen rabatt, ingen sponsring, inga gratisprover – där är vi benhårda. ;)

 2. Musikanta skriver:

  Jag får fundera på saken. Lite rabatt kanske? :-)

 3. Redaktören skriver:

  Faktiskt! Chefen sa det samma i ett svagt ögonblick. ;) Men skämt åsido, vi jobbar energiskt båda två för vårt lilla unika företag. Får jag kanske intressera dig för ett par kg Plaxtinlera? Både till dig själv för egna övningar och att ha till barnbarnen när de kommer på besök! En smidig modellera med mycket lerkänsla! Lättarbetad och formstabil! Naturligtvis återanvändbar – om och om igen. ;)

 4. Musikanta skriver:

  Kinn hade nog fått stänga igen om inte du fanns…
  Ingrid, som som alltid är full av beundran.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *