Ryskt rött

20141029

”Earth love”. Vattenfärg, 20141029.

EN BILD OM DAN blir det inte, men fler än innan i alla fall. Här en test av ryska vattenfärger, som min dotter hade med sig. Djupröda och bränd sienna. Jag har tidigare provat den här typen av färger som skiljer sig något från dem vi är mer vana vid. Bindemedlet kan vara honung i stället för gummi arabicum (har det sagts mig) och det skulle kunna stämma bra med konsistensen. Mättade och flödiga i alla fall och inte alls dumma!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.

2 svar på Ryskt rött

  1. Redaktören skriver:

    Tack igen, Ingrid! Dessa färger är absolut något som svenska handlare kunde ta in i sortimenten. Priserna är vad jag förstår betydligt lägre än t.ex de ”klassiska” engelska färgkopparna. Möjligen är de mindre dryga än WNs, i och med att de löser sig lättare och blir flödigt mättade.
    Kompositionen kan jag inte ta åt mig äran av – den kom som oftast undermedvetet/intuitivt. ;)

  2. Musikanta skriver:

    Underbara färger och underbar bild. Fin komposition dessutom!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *