Dodes’ka-den

INTE NOG MED att Akira Kurosawa var en fantastisk filmskapare, tydligen hade han stor konstnärlighet inom andra områden också. Den här affischen, till filmen ”Dodes’ka-den” är också hans verk. Det visste jag inte.
Har man sett filmen ser man att den är helt genialiskt rätt. Jag hittade den på en blogg som specialicerat sig på illustration och grafisk bokdesign från, företrädelsevis, första halvan av 1900-talet: 50watts.com.
Denna är dock troligen från filmens inspelningsår, 1970 och det är inte den enda version han gjorde till filmen, men den bästa i mitt tycke. Och filmen då? Ja, kanske inte Kurosawas allra bästa, men riktigt riktigt bra. En film som man bör ha sett om man inte vill vara den som missat något.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.