Klichéslöjd

exp02I VERKSTAN PÅGÅR lite experiment vid sidan om. Det vore ju trevligt om jag kunde framställa underlag för mina klichéer själv, kanske hitta formulan som är precis rätt för mig. Jag blev missnöjd med de linoplattor jag beställde. De är för mörka, jag behöver fullt dagsljus för att kunna se skisslinjerna. Så jag började blanda av de produkter jag har hemma. Först 2-komponents epoxiharts med marmorpulver.

TRDplattaDet såg bra ut när jag sågat rent och slipat ytan matt och slät som siden. Och hårdheten verkade kännas lagom. Men efterhärdningen gjorde den betydligt hårdare. Alltför hård och seg för min smak. Jag slant med stickeln.

klicheer
….Nytt försök med akrylharts som är mer medgörligt. Och så kom jag på att jag inte behöver gjuta upp ett massivt block, utan kan dryga ut med en träplatta för att nå de 18-22 mm jag vill ha.

kliche2Men akrylhartset blev för sprött och håller inte i linjerna. Möjligen kan jag göra en hårdare blandning med bättre hållfasthet. Eller en mjukare epoxi? Annars finns fler produkter att prova.

kliche3

Visst finns färdiga material för gravyr att köpa. Men en del är onödigt dyra och andra har inte den karaktär jag vill ha. Och det är ju lite kul att prova sig fram också.

kliche4

 

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.