Dagens…

gjutf01NÄR ARBETSDAGEN ÄR slut är det dags att börja jobba lite. Nu är figuren helt dränkt i silikon. Det är det här som ska bli gjutformen. Osäkerhetsfaktorn är stor, eftersom det silikon jag tänkte mig för uppgiften visade sig bara vara en halvfull burk. Så jag har fått fylla upp med en annan sort – med andra egenskaper. Det är bara att hoppas att det funkar ändå. Och turen har faktiskt varit med mig förr.

 

gjutf02I botten av papptuben hade jag ett lock. När jag tar av det ser jag att modellen har rört sig. Min försiktighet har varit otillräcklig. Vad det nu kan innebära är för tidigt att veta. Det ”skägg” av silikon som läckt in under lersockeln är lätt att klippa bort och om det är så att modellen lutar i formen, måste jag rikta upp den när jag gjuter. Figuren ska stå så som  jag har modellerade den! Ändå är inte en liten lutning det värsta som kan hända.

 

gjutf03Nu ska papptuben med silikonformen få ligga i badet tills i morgon. Jag räknar med att pappret ska vara upplöst då och lätt att plocka av (trots att jag inte använt något släppmedel). Sedan ska skarpkniven fram och det kan också bli aktuellt med ett besök på Biltema i morgon. Jag tror det.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.