Och så…

gjutf04SÅ BLEV MODELLEN fri igen. Det gick bra att sprätta upp formen i ena sidan och plocka ut originalet oskadat. Tennsmältningen gick också utan några särskilda konstigheter. Likaså att hälla i smältan. Det bubblade lite oroväckande förstås.

gjutf05

Sedan själva gjutningen; tja, silikonet höll och det ska nog gå att gjuta igen. Men det blev ett porigt resultat med en del djupa ”maskhål” som jag kanske borde försöka få igen.

gjutf06bMen det blev en tennklon i alla fall. Jag har inte så mycket erfarenhet av tenngjutning; kanske borde formen ha talkats innan (vi säger ju till och med det på Kinn.com)? Men som så ofta präglas mina experiment av ett gott mått impulsivitet och en del rent hafs!

Vi har ett silikon som är avsett för smält tenn och bly, men jag tyckte det skulle vara intressant att prova ett som ändå duger att grädda muffins i. Och silikoner är för övrigt ganska värmetåliga – överlag.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.