En sak i taget

gjutf07nbtgNY GJUTFORM. Nu i ett annat, bättre (?) silikon. Det här är hårdare och tål högre temperatur. Det är faktiskt avsett för tenn-/blygjutning. Men jag måste typiskt nog ta hem mer silikon till andra halvan. Det silikon som har kladdat  på modellen ska tas bort innan nästa etapp. ”Broar och byglar” får inte heller finnas om det ska fungera bra. Vänster arm och höger vrist ska alltså skäras fria. Där ska andra halvan hitta formerna. Nu när jag påmints om hur lätt det är att smälta och gjuta tenn, kanske det blir lite oftare? Förra gången var en porträttbyst – för drygt trettio år sen. Men det finns ju så mycket kul att hitta på och man kan ju inte göra allt (samtidigt). Det svåra är att välja en sak i taget.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på En sak i taget

 1. Redaktören skriver:

  Trevligt att du hittade hit, Martha! Jo, jag måste ju ha lite koll på produkterna vi säljer på Kinn.com. Och jag försöker vara duktig med dokumentationen, även när det går åt skogen. Hoppas det går bra för dig, med dina projekt! För du håller ju också på – inte så långt härifrån heller, om jag minns rätt?

 2. Martha Cartagena skriver:

  Vad roligt att kolla dina experimenter! Hur kunde jag missa detta! Hoppas jag inte glömmer bort hur jag hittade hit. Kram

 3. Redaktören skriver:

  Det här ska bli en ny gjutform. Denna gång i två delar och i ett tuffare silikon som jag hoppas ska stå emot värmen bättre när jag gjuter tenn. Den förra formen höll visserligen, men detaljerna blev lite avrundade. Möjligen kan det bero på kombinationen värme + formens mjukhet. Så jag vill försöka få lite skarpare detaljer. (Eftersom jag nu har putsat originalet ytterligare!).
  Tack för komplimangen! Flitig vet jag inte, det är nog mer en fråga om friskvård. Jag glömde nog att stänga av kommentarsknappen som jag brukar. Det är bara du och spammarna som kommenterar här – och du och jag ses ju på Facebook. ;) Nu får den kanske stå på ett tag igen i alla fall. Så får jag städa ofta i stället.

 4. Musikanta skriver:

  För en gångs skull kan man lämna en kommentar och då kan jag inte hitta på någon eftersom jag inte begriper så mycket av vad du gör. Bara att du är väldigt flitig och att den lilla flickan är fin.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *