Små bokstäver

lino02ETT ENKELT AVDRAG för att se vad som ska rensas i bilden och vad som ska justeras. Det är effektivt. Texten gick förstås åt skogen. Det är ett helsicke att skära små, ja rent av pyttesmå bokstäver i seg linoleum. Nu vet jag inte hur jag ska lösa det problemet. Tiden rinner ju iväg.
….Egentligen skulle det vara enklare att ritsa lite lätt i ett tunt vaxlager över en kopparplåt. Sedan etsa. Fast sen tillkommer förstås den mycket omständliga proceduren att färga in och torka av plåten för varje tryck. Djuptryck kräver dessutom en kraftig press på plåten. Det är tveksamt om min digel (och jag) orkar med. Små ytor i exlibrisformat kräver mindre tryck, så kanske ändå? Men sen det där med syror och gaserna som alstras… Linoleum är ändå ett riktigt trevligt material. Enkelt och riskfritt och med sin egen fina karaktär. Det är bara det där med de små detaljerna som inte funkar; de små jäkla bokstäverna!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.