Glad jul!

rotmosDET BÄSTA MED julen är rotmoset! Fläskkorven tog nästan slut vid provsmakningen. Nej egentligen är det här ett ”extranummer”, medan skinkan kokade och brunkålen stod i ugnen. Jag gjorde en ganska rejäl sats (skålen är större än den verkar på bilden) för det här är liksom min egen ”belöning”. Min mors rotmos var fantastiskt, min livrätt under barndomen, men nu får min mor ursäkta; jag kan, utan att förhäva mig, påstå att jag till slut lyckats överträffat henne. Det är mycket sagt, men sant. Kanske är det helt enkelt så att jag funnit hennes hemlighet?
….Naturligtvis presenteras också det gamla tjatiga julbordet: Sillen och laxen och skinkan och doppet och brunkålen och julgröten… men i år kröns alltså taffeln med drottningen bland rotfruktsrätter, Rotmoset. ”All glädje utan rotmos är konstlad glädje.” (Torsten Ehrenmark.) En glad och god jul tillönskas alla och envar!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.