Svart eller vitt

exlbsMEDAN EVA förkovrar sig med hjälp av frukt och litteratur, irrar neandertalaren Adam mer planlöst omkring i bakgrunden.
Det var ungefär så jag tänkt mig motivet. Men med linoleum, när det kommer ner i format (ca 95 x 55 mm), blir det svårt med detaljerna. Kanske blir jag tvungen att teckna motivet i tusch och sedan beställa en kliché, så att jag kan fullfölja mitt självpåtagna uppdrag.  För övrigt gillar jag det här mediet med sin lite grova karaktär och sina två möjligheter: Svart eller vitt.

(Ser du förresten felet i bilden? Inget stilmässigt eller konstnärligt alltså, utan ett fysiskt fel. Så grovt misstag ska en någorlunda rutinerad tecknare inte behöva göra.)

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.