Vilken fredag!

DETek4 STORA LYFTET. Den nu så omtalade tryckpressen som stått alltför lågt, fick idag flytta upp på arbetsbänken. Därtill väl förankrad med fyra franska skruvar. För att utföra flytten på en och en halv meter i sidled och en halv i höjd, fick extra muskelkraft kallas ner från våningen ovanför. Ibland kan en ohängd yngling komma väl till pass. Dessförinnan var maskinen väl ombunden med kraftigt rep för att hålla sin trut och en rejäl stång för två att lyfta i. Det gick galant! Fast den är s*t*ns tung. Vad den väger vet jag inte, men jag fick i alla fall ta i. Sammaledes fick sonen.

Sedan kom posten. Dags för den årliga högtiden då Skatteverket hör av sig. Jag har visserligen snålat och lagt undan vad jag kunnat på ett konto. En liten buffert för att ta värsta smällen. För de sista tio, femton åren har jag alltid fått restskatt. Och det är ju alltid så surt och knepigt att skrapa ihop till fyllnadsinbetalningen! Men…!

dkl

Detta har alltså inte hänt på den dag jag minns. Vilken fredag!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vilken fredag!

  1. Redaktören skriver:

    I och för sig skulle jag kunna nalla lite ur bufferten, ifall den nu inte kommer att behövas till skatten. Men efter sol kommer regn. Utgifter låter aldrig vänta på sig. Inte hos mig i alla fall. Glad att slippa denna i alla fall! :)

  2. Musikanta skriver:

    Bra med ynglingar ibland även om de är ohängda! Grattis till vinsten – vad ska du nu göra med alla pengar!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *