Linoleumsnitt och facktermer

”Fält med havande och kråkor”. Provtryck från linoleumsnitt, på skrivarpapper och sekundärt, utan ny infärgning på ”japanpapper”.

fmk

ek2PROVTRYCK. Jag tog tag i den här plattan igen. Jag måste se om den kan duga till att spara i samlingen och trycka en liten upplaga av. ”Samlingen” är inte så stor ännu, den här bilden skulle kanske bli den första (lite beroende på hur jag räknar). Här har jag alltså inte monterat och grisat ner färgvalsarna och tallriken, utan färgat in plattan manuellt.
Jag har hittat ett intressant och lärorikt amerikanskt forum på Internet, för boktrycksfantaster som jag. Avancerat men hjälpsamt just för amatörer. Jag har inte kommit på något att fråga om ännu, eller kanske rättare: hur jag ska ställa frågorna. Jag kan ju inte ens alla facktermer på svenska.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *