W1 tills vidare

lino02PROBLEM MED färgsläpp längs kanterna. Ändå är plattan infärgad för hand, mycket noggrant. Det här är det bästa av provtrycken. Jag har grunnat mycket på orsaken. Det var egentligen samma sak med förra trycket. Då tänkte jag att det kunde bero på den nya färgen, men det blir samma sak med den här, då jag bytt tillbaka till den gamla, franska tryckfärgen. Jag har två teorier om orsaken. Jag ska undersöka båda.

lino02b

Ett sekundärt tryck, utan ny infärgning och på strävare japanpapper tycker jag, trots den mindre svärtan blev jämnare? Papperskvaliteten spelar roll – men hur stor roll egentligen? Jag köper billigt skrivarpapper från ICA för att ha att slösa med. Japanpapper återger tryck väldigt vacker, men dem sparar jag tills jag har inställningarna klara och blivit vän med materialen.

Motivet är säsongsbetonat. En av de idéer som anfäktar mig, men som jag inte riktigt vet hur jag ska använda. Eller om jag överhuvudtaget ska använda till någonting. Ett tryck kan väl idén få bli åtminstone och det här trycket får titeln ”W1” tills vidare. Sen får vi se om jag får rätsida på tekniken och går vidare!

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på W1 tills vidare

  1. Redaktören skriver:

    Tack så mycket! Bilden är väl tämligen enkel, för med det här mediet blir allt lite mer ”grovhugget”. Jag tycker det är knepigt, men det stimulerar mig å andra sidan att tänka förenklat och stiliserat – och spegelvänt. Så jag karvar väl vidare ett tag. :)

  2. Musikanta skriver:

    Du kan du! Jättefina detaljer – kjolvecken, gräset, blommorna i handen!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *