Gäster

_pilfinkDENNA SÅ PIGGA och trevliga pippi är ju inte särskilt ovanlig. Mer än här ute. Här är talgoxe och blåmes bland dem som syns och hörs mest. En trio av dessa ”stadsfåglar” har kommit på besök i alla fall. Kanske är de på utflykt? Rara små varelser; lite diskret och murrigt klädda och inte blir de uppskattade för någon skönsång heller. Men väldigt charmiga ändå, som de är!

_stenknack

Mer sällsynt torde väl denna gäst vara. (Naturfotografen blev väldigt exalterad och bilden blev därefter.) En stenknäck med dam (i periferin) gjorde oss den äran. En blixtvisit bara, kanske för att inventera beståndet av körsbärsträd: Ett (1) tanigt och troligen döende träd finns och det ger aldrig frukt. Eller rättare sagt: vi får aldrig smaka. Fåglarna tar alla bären och kanske den här individen är mer skyldig än han verkar?

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gäster

  1. Redaktören skriver:

    Det glömde jag att visst skriva. Det är en pilfink, som ju är väldigt lik gråsparven och har samma förnamn (Passer). Det kommer säkert sällsyntare gäster till dig också då och då. ;)

  2. Musikanta skriver:

    Är det en sparv? Det är de enda fåglar förutom skator och kajor som finns i Mogata. En och annan kråka också.
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *