Unter den Linden (igen)

SLIT & SLÄP – och detta med ett projekt vars vara eller icke vara kunde ha varit (och har varit) ett ämne för diskussion. Vårt uthus/växthus genomgår reparation. Det är ett hembygge, kanske trettio år gammalt och rest av gamla fönster och annat restmaterial. Väder och vind, sol, regn och kyla har fårat det lilla annexets anlete(?) och åldern har tyngt dess konstruktion. Nu får det lite transplantat här och var. Vi använder också vad som redan finns, plus prima brädor från grannens lada. Det vill säga: som lagrats därinne.
När allt stillnat för dagen, verktyg, maskiner och spillvirke undanplockat och då jag till och med klippt gräsmattan – ja, då kan jag väl slå mig ner med en extra pilsner under linden?

lind1

lind3Här kan jag sitta under ett tak av friska löv i alla gröna nyanser, sitta och skåda mig runt omkring. Den här linden är urgammal. Den har funnits på gården i generationer där den vuxit och hamlats åtskilliga gånger, släppt till bast till såll och annat – och förmodligen också bistått med blommor till te. I sanning ett nyttoträd. Numera får det ståta med sin skulpturala gestalt och sin mäktighet. Till glädje för oss som lever i dess väna skugga, där en pilsner kan intagas i stilla pastoral ro.

lind2

lind4Även kattan har slagit sig ner under vårdträdet. Hon är intresserad av sin omgivning och vill hålla sig underrättad om allt som där händer och sker. Gärna i mitt sällskap en stund, vilket ju är trevligt. Det här blev en bra lördag.

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Unter den Linden (igen)

  1. Redaktören skriver:

    Här kan jag också sitta och betrakta tornseglare och svalor när de har sina flyguppvisningar. Kattan tittar också, men hon ser dem väl som ett svävande och oåtkomligt smörgåsbord? Ölet är vanlig 3,5:a från ICA – men kall! :)

  2. Musikanta skriver:

    Förstår att du inte har något emot att sitta under detta fantastiska gamla träd. Och med en stor stark som sällskap!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *