Lessebo Handpappersbruk

lesseboATT FÅ SIN WEBBPLATS sabbad genom hackning och intrång är inget man önskar sig. Helt meningslös förstörelselusta som jag ser det. Kaparna har kanske något utbyte av intrången, jag vet inte, men de ställer till ett helv*te för dem de angriper. För mig själv för ett halvår sen och nu har min leverantör av akvarellpapper nyligen drabbats. Deras fina webbsida ligger nere just nu. Det går dock att beställa via mail eller Facebooksidan. Fast det blir ju inte riktigt samma sak som att titta på produkterna i ”webbkatalogen”. Huvudsaken är i alla fall att de fortsätter tillverka papper, så som man gjort i Lessebo bruk i hundratals år – och som en stolt och tapper skara fortsätter med än idag!
Mitt lager har räckt i många år, men nu måste jag fylla på förrådet. Jag köper bladen i block om 10 ark som är limmade runt om. Det håller arken under arbetet. De flesta i formatet 18×24, som det är mest åtgång på vid mitt ritbord. Pappret är på 300 gram – men det fungerar faktiskt med 200 grams också. Det får på naturlig väg en medelgrov/halvfin gräng och suger så där lagom för att färgen ska få fäste i lager på lager. Ytan är mjukt varmvit: Det här är mitt absoluta favoritpapper!

Lessebo Handpappersbruk hittas på: www.facebook.com/lessebohandpappersbruk/
E-post: info@lessebopapper.se

Redaktören

Redaktören

 

 

 

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *