Konstmarodören

DET HÄR DUBBELPORTRÄTTET, målat av Alexander Roslin, föreställer Arkitekten Rodolphe Perronet och hans maka (enligt bristfällig uppgift). Roslin kunde verkligen rita han! Titta bara på tygerna, på alla broderier och spetsar! (Bilden har högre upplösning så det ska gå att zooma in detaljerna.) Men så fick han också många uppdrag i de ’finare kretsarna’.

roslin_a

Men nu är det tyvärr så att det här mästerverket har förvanskats. Någon illvillig marodör(?) har lagt till, dragit ifrån och förändrat bilden för eget ohöljda nöjes skull. Kan du hitta nio avvikelser från originalet? Det gäller att zooma in på detaljerna. (Facit längst ner.)

Redaktören

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *