Grafitgnuggande

NYA PROJEKTET ser nästan ut som om det tänkte bli något. Hoppas att det håller i sig. Det här är bild nummer 9 eller 10 i sviten och egentligen hade jag tänkt hålla mig till det omfånget, kanske ett dussin. Men det verkar att gå åt några fler för att få med den idé som jag sipprat fram den senaste tiden. Med blyertstekniken och min pensionärsfart hinner jag cirka 1,5 bild om dagen. Det är alltså ingen särskilt snabb teckningsmetod, för det mesta pappersvita behöver täckas av grafitstreck; jag vill ha valörer, tyngd och svärta i bilderna. Helsvarta ytor kräver ihärdigt gnuggande.

Redaktören

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Grafitgnuggande

  1. Redaktören skriver:

    Jag säger för det mesta ”blyerts”, det känns vant och bra, men egentligen är det fel. Något bly (som man faktiskt använde långt tillbaka i historien) innehåller inte materialet. Bara finmald grafit (kol) och lera. Men ”grafitteckning” låter lite konstigt tycker jag. Det uttrycket använder jag bara undantagsvis.
    Ja, vi får väl som vanligt se om det blir något av det här kluddandet och gnuggandet. ;)

  2. Musikanta skriver:

    Grafitstreck, är det detsamma som blyertsstreck? Det blir spännande att se vad det blir av det när det blir färdigt!
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *