Brukbara hojar

CYKLAR har sin speciella anatomi, vilken jag inte övat särskilt mycket på. Det är klart att jag vet hur en cykel ser ut, men när det kommer till att rita en (eller två) måste jag titta efter hur proportionerna egentligen är. Ännu är det här bara löst skissande. Men nog borde jag väl kunna få till ett par användbara hojar?

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

2 svar på Brukbara hojar

 1. Redaktören skriver:

  Tack! :) Men så lätt är det väl inte för mig heller. Varje bild är en utmaning. Alltid.

  När det gäller geometriska motiv (cykelhjul) kan det vara bra att ha nosat lite på perspektivteorin; hur cirklar, kvadrater, vägar och telefonstolpar mm. förändrar sig från en betraktningspunkt till en annan. Cyckelhjulet blir ju en elips (betraktat i alla vinklar utom 90° och 180°), men elipsens lutning, för att det ska se rätt ut, hör ihop med förhållandet till horisontlinjen och med cykelns eventuella lutning.

  Sånt där ska ses med bildexempel. Då verkar det helt naturligt. Sen kan man glömma det mesta och rita på känsla istället. :)

 2. Musikanta skriver:

  Jag är djupt imponerad som vanligt. Med vilken lätthet du skissar något som jag tycker är så svårt. Har nog med att försöka få till något som liknar en cykel rakt från sidan…
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *