Återseenden

DET KAN VARA så att en del av mina tidigare bilder kan finnas i ”privat ägo” som det heter. Jag besökte en gammal vän för första gången på många år och återsåg samtidigt en liten samling akvareller, varav flera totalt försvunnit ur mitt bildminne. De är från min produktion från 80-talet.

 

 

 

 

 

I stort sett känner jag väl igen mig i bilderna även om jag kanske förändrat mig något på de snart gångna 30 åren. Motivvalen har jag väl knappast lämnat ännu. (Det kan vara knepigt att avbilda glasade bilder in situ, men ungefär så här ser några av dem ut.)

Vad jag minns, är att upptäckten av det svenska, handgjorda pappret från Lessebo, öppnade för ett nytt närmande till mediet. Det här var ett underlag som passade både mitt arbetssätt och mitt kynne. Jag använder samma kvalitet ännu – när målargrejerna kommer fram.
Det är roligt, både att träffa gamla vänner igen och även att återse gamla glömda verk!

 

 

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

8 svar på Återseenden

 1. Redaktören skriver:

  Ja, men Einar Nerman!!! :D

 2. Musikanta skriver:

  Einar Nerman har fått tre inlägg så att vara med i två är ju ingen fara. Jag har haft många läsare av alla.
  Ingrid

 3. Redaktören skriver:

  Jag blir ju förstås bara smickrad men dina andra läsare kan kanske tycka det blir tjatigt med samme klottrare? ;) Fast du brukar ju skriva så levande och underhållande så jag klarar mig nog.
  Ronny

 4. Musikanta skriver:

  Det blir snart du igen om du inte har något emot det.
  Ingrid

 5. Redaktören skriver:

  Ingrid:
  Jag vet ju att du ”samlar” på illustratörer. Kul om jag får ingå i det arkivet. :)

 6. Redaktören skriver:

  Git:
  Nej det är väl så att zebrans ränder sitter där de sitter. :)

 7. Musikanta skriver:

  Jag har sparat de två översta bilderna – helt fantastiska.
  Ingrid

 8. Git skriver:

  Ja det är ingen tvekan om vem som skapat dessa verk! Vad roligt för dig att återse dessa. Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *