Tecknaren som modell

REDAKTÖREN PÅ PASSFOTOPALLEN. Modell för inställning av kameran eller kanske för att justera belysningen? Fotografen med den instruktiva gesten heter Roger och det handlar inte om någon ’selfie’, trots att kameran är vänd mot honom. Snarare var det ett fiffigt sätt att enklare komma åt fotomaterialet (Polaroidtyp) genom att svänga kameran upp och ner på stativet. Om nu Roger är i bild, vem tog då fotot? Ingemar? Det är lite hans bildstil. Jag har ingen annan dateringsmetod att gå efter än redaktörens avsaknad av skägg. Jag vill minnas att det växte ut under andra halvan av 1990-talet.


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat. Bokmärk permalänken.

2 svar på Tecknaren som modell

  1. Redaktören skriver:

    Ingemar! Där kom ju sakerna å sin plats! 1990 – var det redan då vi ställde ut. Jo, men jag anade rätt i alla fall, med din underfundighet i bilden. Se där! Grattis till pensionärslivet – den där sorglösa tillvaron i solens sken. ;) Jag fortsätter också att deltidsjobba och ta frilansuppdrag – så länge någon vill ha en. (Annars får jag gå hungrig.) Roligt att du tittat in på sidan!
    Ronny
    P.s. Akvarellblock ska aldrig ligga undanstoppade. De ska alltid finnas lättåtkomliga!

  2. Ingemar Nilsson skriver:

    Hej Ronny! Det var undertecknad som tog bilden. Och det var nog i början på 90-talet. Däremot var den bakåframvända kameran och Rogers överdrivna gest nog regisserade för att skapa en ”ploy-bild”. Kanske var den med på den utställning vi hade tillsammans i konstföreningen Sesams montrar. I så fall är året 1990. Alltså för 27 år sen… Jag har förrsten också blivit pensionär i nyligen, men kommer nog att jobba deltid som kock ett tag till. Intressant att läsa om dina kreativa projekt. Har själv planer på att leta fram akvarellblocket. Med önskan om en lyckad höst Ingemar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *