Filmklubben: Mekanisk teater

BILDHUGGAREN PÅ ÖN skapar sköna, underfundiga filmer av sina verk, vilket jag visat tidigare i det här Magazinet (och här finns ännu fler). Hans mestadels rörliga skulpturer, automata, utgör tillspetsade sekvenser av såväl iakttagelser av livet, som skeenden hämtade ur fantasins och myternas djup. Den här filmen/mekaniska teaterstycket handlar om den sovande sjöjungfrun som anfäktas, eller förförs, av en fisk i sin dröm. Den är i mitt tycke både rolig och vackert stämningsfull – och småruggig. (Ljudet ska vara på!)

Skulptur och animation: Per Aspenberg. Musik: Mats Rondin och Tobias Rondin. 


Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *