25 december – en fri dag

SNÖN FÖRSVANN och lika bra är det. Julesnö är vackert, men väldigt opraktiskt. Regnet tog de sista vita fläckarna och skapade det egentligen sanna traditionella jullandskapet i härligt dämpad färgskala. Julbuffén avåts i sedvanlig ordning och kvällen föll så småningom på.

Och så vände dygnet och blev till denna nya dag. Den 25:e. Juldagar blir ofta tid till eget förfogande. Maten finns ju färdig för den som vill, bara att värma, eller äta som kallskuret. Köket öppnar inte idag och inga andra särskilda plikter föreligger. Jag hade en tanke om att gå ner i verkstan idag och ställa i ordning i den ökade oredan, så att inspiration och lust för avancemang stimuleras. Det ger sig om det blir den goda tanken eller lättjan som segrar över det svaga köttet. Det känns inte som någon straffbar handling om jag bara skulle lata mig idag.


Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *