Inflyttningskalas

VÄRDINNAN KONTROLLERAR att dukningen är som det ska innan gästerna kommer, noga med att allt ska vara prydligt och angenämt inbjudande. Gästerna ska trivas och få en stunds andrum från veckans stress och arbeten, i en stunds lugn chosefri samvaro med en enkel vickning. Huset är alldeles nybyggt och det är första gången gäster bjuds in.

Det viktiga är att man träffas, tycker hon och att man har något att sysselsätta händerna (och magen) med medan man pratar. Det är det inspirerande mötet mellan människor som är det essentiella, det goda samtalet – det uppbyggliga utbytandet och prövandet av tankar och åsikter.

Sen eftermiddag  går mot sen kväll i muntert och spirituellt sällskap. Gästerna ger sig av i sina hästdragna droskor där kuskarna väntat i ett under kvällen tilltagande snöfall. En efter en åker de hem i lätta slöjor av yrsnö. Värdinnan väljer att klara disken direkt i sitt moderna kök. Varför inte unna sig att sova en stund extra i morgon istället? Nu är hon ju ändå igång,

Så småningom drar hon sig ändå tillbaka i sitt eget ”Chambre”. Trött, förvisso, men ändå nöjd och glad över att arrangemanget tycks ha förlöpt väl, utan några större missöden.

 

 

 

 

 

Morgondagen är en söndag: Tredje advent. Byggbolag och hantverkare är lediga. Och sedan är det snart jul. Tur det. För i värdinnans huvud har redan tankar om ett andra hus börjat spira! Och förstås; ett nytt inflyttningskalas.

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Inflyttningskalas

 1. Redaktören skriver:

  Jag tror hur som helst att han har lämnat bygget nu. Hoppas det!

 2. Git skriver:

  Det gör inget. Det får väl vara ditt dolda signum. Kram!

 3. Redaktören skriver:

  Den rälige målarens hand ja! Jag såg det inte förrän jag hade lagt in bilden i artikeln. ;)

 4. Git skriver:

  Oj vad fint det är! Verkligen naturtroget. Synd bara att hantverkaren smyger sig på värdinnan i hennes sovrum. Kanske ett fall för MeeToo?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *