Korkat, men sånt roar mig.

NÄR JAG RUMSTERAR i datorns bibliotek och mappar inser jag att jag också skulle vilja få tid och tomt bord till en del oavslutade ’opus’. Inte till allt ofärdigt jag hittar, men en del idéer tycker jag i grund och botten är rätt bra och skulle kunna fullbordas. Bland annat var jag ju igång med det här ”skuggspelet”, det som skulle beskriva mänsklighetens allra första fridfulla dagar, enligt gamla annaler. Jag har berättat om det tidigare.
Tusch på vitt papper och tuschlavyrer som bakgrund, fågelkvitter som beledsagar skuggspelet som arbetas fram med tuschpensel, scanner och PhotoShop. Och så ett alldeles utmärkt redigeringsprogram som dessvärre följde med föregående dator till datorers saliga ängder. Jag har försökt att köpa programmet (den redigerare som jag arbetat med var en installation av sonen för flera år sedan, och mjukvarans vägar till min dator vill jag inte veta). Nu har jag försökt köpa programmet, men det låter sig dessvärre inte göras så enkelt som genom att klicka i formulär och ta fram kortet. Ett utmärkt dataprogram, men en usel hemsida. Faktiskt. Kanske lyckas det vid min nästa kontakt?

Så här långt kom jag alltså:

Det här är bara ett prov – en test på de delar jag hann med att teckna och pussla ihop. Förutom fågelkvittret i bakgrunden hade jag planer på att investera i en Jim Beam, för att efter ett par glas få det rätta avspända tonläget på rösten som en narrator, som det heter numera, ska ha. Till den här provsnutten hann jag bara med att tugga lite knäckebröd i mikrofonen. Får jag tid över och lyckas få programmet (andra redigerare jag provat är inte alls lika bra för mitt arbetssätt) ska jag kanske slutföra idén. Även om den i min vanliga stil är korkad, så har jag ju ganska roligt med sånt här! Efter jul får jag kanske lite mer tid till förfogande?

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Korkat, men sånt roar mig.

 1. Redaktören skriver:

  Du har nog lärt känna mig, Per. Det där var ju mitt i ”Bull’s Eye”. Men hur ska Eva få Adam att lämna köttdieten och uppskatta frukt? Det skulle säkert ha en god inverkan på både resning och annat. Men så är det ju det där med gränsen till det passande. ;)

 2. per aspenberg skriver:

  Ja han är ju ingen idealman, precis,. Vore kul om ett äpple kunde ge honom lite mer resning (missförstå mig inte!)

 3. Redaktören skriver:

  Jo, men Adam äter inte frukt, som Eva. Därför är han mer grov och neandertalisk. ;)
  Vi får se om jag får tag i redigeringsprogrammet, annars blir det för komplicerat att fortsätta.

 4. Musikanta skriver:

  Helt underbara teckningar eller laveringar kanske det heter. Men varför måste Adam vara så ful? Eva är ju så vacker. Men det kan du väl inte göra något åt nu. Kul med snigeln. Det var ett mycket effektfullt krasande också. Jag väntar med spänning på den fullbordade filmen.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *