Lika bra som en annan dag

JAG BÖRJADE RÖJA på hyllorna i arbetsrummet. En lagom annandagssyssla? Nej jag ångrar mig redan. Det tar för lång tid, det är för svårt – jag hittar för många glömda saker som ska gå genom spara-eller-kasta-processen. Det här ”julbordet” är från 80-talet och avsett för Hemmets Journal. Det fanns en koppling mellan det enögda (snälla) spöket och den levande familjen, men vilken den var kan jag inte längre minnas.

Tiden på Universitetssjukhuset i Lund genererade många illustrationer till vitt skilda discipliner. Kvinnokliniken beställde rätt ofta. Den här pastellen till exempel, fast tekniken valde jag själv. Idag skulle jag förstås göra den helt annorlunda.

Broschyrer var ett sätt att informera, innan Internet och alla ”hemsidor”. Det här ”seriehäftet” var till något som kallades Barnkontakten och var till en extern kund. Såna kom också då och då. Manus till dialogen fanns färdig, så det var bara att rita och fördela ett antal teckningar på de åtta sidorna.

Jag drar mig för att rota i hyllorna, samtidigt som jag vet att jag måste göra det. Allt som bara upptar utrymme till ingen nytta alls måste bort. Någon gång. Och annandagen är väl inte sämre än någon annan dag att sätta igång.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

4 svar på Lika bra som en annan dag

 1. Redaktören skriver:

  Om du nu tycker att jag förtjänar en presentation i din blogg, så är det förstås en ära. ”Julfamiljen kan jag skicka direkt. Sen får jag rota i arkiven igen. För nu är det länge sedan jag gjorde något nytt i den platta dimensionen.
  Gott nytt år till dig också, min trogna läsare och kommentator! :)
  Ronny

 2. Musikanta skriver:

  Jag vill gärna ha lite gamla bilder som jag kan använda. Tänkte att du skulle bli nästa års första illustratör. Gärna den bilden med julfamiljen också. Du kanske har sparat det förra inlägget som jag gjorde så att du ser vilka bilder jag hade med då. Annars kan jag ta fram länken.
  Ingrid som önskar dig ett Gott Nytt År när det blir dags.

 3. Redaktören skriver:

  Tack Ingrid! Jo, jag måste nog avlasta hyllorna innan de faller över mig. Jag har ovanan att stoppa in böcker och annan platt materia lite hur som helst, vilket inte direkt gynnar stabiliteten. Så jag ska fortsätta försöka få ordning och avlasta. (Kanske hittar jag bilder som jag gjort ganska nyligen, men ändå ”tappat bort”. ;)
  Du ska också ha en god fortsättning!
  Ronny

 4. Musikanta skriver:

  Underbara illustrationer. Roligt att du visar dem. Fortsätt att gå igenom hyllorna – spännande att se dina fina alster.
  Önskar dig en god fortsättning på julen.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *