Vinterpoesi

MIN VÄN KONSTNÄREN bad mig rita något till hans nya diktsamling: ”Natururkunder”.  Det var viktigt med en annans bildaspekt sa han. Det här tycks vara samlingen första och enda poem än så länge och den knappa indikationen pekar åt mytisk naturromantik, vilket egentligen inte alls förvånar mig. Han har varit och nosat på det mesta. Att han också är poet var dock mer än jag visste. Om diktverket någonsin kommer att utökas är väl tveksamt. Han är som jag (men sju resor värre).
Han bad mig översätta från danskan också. Jag gjorde så gott jag kunde. Som tack fick jag lov att publicera dikten.

I kalla, mörka vintervatten
simmar de, i månskensnatten
Över älvens svallsilver
lyfter de porlande skratten.

Rich. Lansbroe. Dec. 2017
(Ill. Redaktören)

Rich’s kommentar till bilden (tyst mumlande): ”Jeg ku’ selv ha’ gjort bedre!

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *