Hur lyder ordspråket?

”…. …. …., var haren har sin gång.”

JAG HAR GOOGLAT men är inte nöjd med de träffar jag får. Jag får bara upp torftiga: ”Ingen vet var haren har sin gång”, som inte alls har den finess som gamla talesätt brukar ha. Tacka fasen för att ingen vet var harar tänker gå. Men fyndigare än så vill jag påstå att raden lyder. Såna här ordspråk blir inte odödliga om de inte är eleganta. Och ingår inte ”räven” i meningen? Jag vill tro det. Någon som minns rätt och godhetsfullt kan upplysa redaktören, så att han kan vända sig på sidan och somna om?


Det här inlägget postades i Okategoriserade, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hur lyder ordspråket?

 1. Redaktören skriver:

  Jo, vi fick ju lära oss i skolan att haren vänder tillbaka i sina egna spår, tar ett jättesprång åt sidan och förvillar på så sätt den förföljande räven (/jakthunden) som följer spåret. Spåret som plötsligt tar slut! Kanske är det därför jag vill minnas räven i det där ordstävet: (”…. anar räven, var haren har sin gång?”)
  Ja det var en förnuftig hare. :)
  Ronny

 2. Musikanta skriver:

  Är det inte för att haren hoppar lite hit och dit som talesättet uppkommit? Vi mötte en ovanligt klok hare idag när vi körde hem som inte bara hoppade framför bilen hela tiden utan hoppade av vägen direkt och ut i skogen.
  Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *