Tråkigt på tronen

JAG VET INTE när jag blev antirojalist, men det har skett under andra halvan av livet*, antagligen under påverkan av någon från ett republikanskt land. Innan dess var hovet och de kungliga högheterna något fanns, men inget jag ägnade särskilt många tankar åt. Nu har jag en mer irriterad inställning till det här förlegade arrangemanget med monarki. Men kungar, drottningar, prinsessor och prinsar, är i högsta grad gångbara i sagorna ännu.
Den här målningen härrör från min ”låt-dem-hållas-period”. Den ska väl föreställa en knappt myndig, gravt uttråkad drottning på sin tron. (Rike: Okänt.) Jag hade alltså inga problem med att teckna kungligheter. Och även senare har jag nog plitat fram en och annan kung eller sessa. Av fri vilja.

* Nuvarande beräkning.


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *