Den bästa tiden

GIVETVIS PÅVERKAS mitt arbete av solljuset och värmen. När solen vridit och står i väst måste jag skärma av och tända lampan istället. Bland annat därför är eftermiddagarna besvärligare för jobb vid ritbordet – så som vi bor.

Datoriserade jobb är förstås inte lika ljusberoende. Under de ännu varma, men dunklare kvällstimmarna kunde jag avancera ett stycke med min uppgift.

Förmiddagar är bäst, särskilt när det gäller såna här perioder med idel soliga dagar. Då har jag det svala dagsljuset och är också oftast piggast då. Bra även för ritbordsarbeten. Nu har bilderna gått iväg på ”remiss”, så jag kan väl fixa mig en påtår med gott samvete. Förmiddagar är den bästa tiden.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Den bästa tiden

  1. Musikanta skriver:

    Håller med dig om förmiddagarna. Men då måste jag göra allt tråkigt som jag inte orkar göra sen, gå promenad, städa eller öva på flygeln. Därför har jag inte målat något alls på länge eftersom solen strålar in i min ”ateljé” hela eftermiddagen. Men det blir väl snart dagar med härlig grå himmel och svalka – jag får ta igen det då.
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *