Gagnlöst försök

DEN OMISSKÄNNLIGT DÄVNA DOFTEN av surnad pappersmassa – den går inte att ta fel på. De beställda knytmapparna som skulle bringa ordning i originalarkivet, kan jag inte ha inomhus. Mikrofloran i kartongmaterialet sprider sin starka lukt av fördärv. Arkiv får gärna lukta lite damm, men inte gammal ovädrad sommarstuga. Att lufta mapparna i solen under dagen hade ingen påtaglig effekt, men det visste egentligen jag på förhand. De här får gå i tunnan. Synd, när jag nu var på mitt organisatoriska humör!


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Gagnlöst försök

  1. Redaktören skriver:

    Det handlar om ”surnad” pappersmassa som möjligen kan ha blivit angripen redan i tillverkningen, eller också uppkommit i fuktigt lager? Jag vill inte gärna samla och arkivera mina original i de mapparna. ;)
    Jo, jag är erbjuden återbetalning.

  2. Musikanta skriver:

    Borde det inte stå att mapparna luktar illa när man köper dem? Kan du inte reklamera?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *