Sommarens första regn

ÖVER EN TIMMES regn på eftermiddagen. Först häftigt, sedan moderat. Det här är sommarens första regn (för den lilla skvätt som kom för några veckor sedan kan inte räknas). Det hade gärna fått fortsätta hela kvällen och natten också, men man ska inte vara otacksam. Och det verkar som om ett lite tjockare molntäcke drar upp över Sydsverige. Man kan ju hoppas att det är regnbärande. Rejäla regn över alla pågående skogsbränder i landet är också något att önska. Det är sorgligt att så många bränder pågår. De självantända är nog tyvärr bara enstaka. Om ens det? Att längta efter regn känns lite ovanligt. Strilande, våta, ihållande  regnväder brukar vi få mer än nog av. Och visst ger soliga varma sommardagar en bekväm tillvaro, då man går lätt ur och i ”huse”, utan tidskrävande anstaltningar med ytterkläder och skodon. Men att lagom alltid är bäst, det vet vi ju och nu har vi fått se hur det blir när regnet uteblir. Kvalmig hetta och kvartalslånga perioder av torka vore i alla fall för redaktören inget tilltalande normalförhållande.


Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *