Livsmål

”Jo, vi var ju arbetskamrater, så jag var ofta uppe hos henne efter jobbet. Vägen var den samma, fast jag skulle längre. Jag hade det inte för roligt där hemma, så det var skönt att koppla av en stund hos Gerd. Vi drack te och pratade, Hon tog några kort. Det är faktiskt mig som hon förstorat på väggen där. Se så snygg jag var på den tiden!
Sedan började jag med mina misstag, fick barn och gifte mig. Så jag vet inte vad som hände med henne. Man tappar ju lätt kontakten när man bildat familj. Och Bill, min dåvarande man, hade inte mycket till övers för Gerd, tyckte hon var för slapp och bohemisk, som han sa. Men det var hon ju inte. Hon hade ett mål i livet. Mer än vad man kunde säga om honom – eller om mig för den delen.” [Inger P.]

-Flyttade hon också?
-Ja, flera gånger faktiskt. Först till Göteborg.
-Mm. Tänk om man kunde få tillbaka den där tiden – och sen göra annorlunda!


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *