Gerds kalender

 

EN LITEN, men mycket tättskriven anteckningsbok återfanns vid de stora renoveringsarbeten som genomfördes i fastigheten på Strandgatan under senare 1990-talet. Häftet kom efter ett antal omvägar och diverse ”arkiveringar” så småningom att hamna i redaktörens händer och är nu förstås en ovärderlig informationskälla. Det här är nämligen ”Gerds kalender” från tiden i den lilla ettan. Och om än mycket kryptisk, har några av initialerna och förkortningarna ibland noteringarna kunnat tydas till personer som till och med gått att spåra upp. De flesta har också beredvilligt ställt upp och delat med sig av sina minnen. I några fall har de också kunnat ge projektet precisa årsangivelser, vilka underligt nog nästan helt saknas i Gerds anteckningar.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *