Syskonpar

BRÖDERNA, den äldre och den yngre. En av dem är redaktören. Att jag känner igen oss bakifrån tycker jag själv är lite märkligt, men det gör jag, trots att jag inte tror mig ha sett fotot förrän nu. De randiga tröjorna var förstås en hjälp. Efter en lång fundering tror jag också att jag funnit platsen: Hemma hos faster och farbror i Halland. Den äldre brodern tar bestämda kliv. Ilsket, irriterat, eller kanske, troligast, bara ett spontant specialsteg? Den yngre går mer passivt, följer med. Han är på väg att växa om sin äldre bror, som pausade under en period (sedan fortsatte han också att växa). Modern köpte likadana tröjor åt dem. De drog tydligen ungefär samma storlek.
Jag gillar fotot. Det säger i sig inte så mycket, men är desto mer autentiskt: Ryggarna; bröderna visste inte om att de blev fotograferade och kunde alltså varken le, sura eller göra grimaser åt kameran. Det är ett oförställt ögonblick. Fyra års åldersskillnad – det syns knappt. I mitt minne var distansen längre, både i tid och rum, än närheten som den här bilden visar.


Det här inlägget postades i Nostalgia / Arkivrelaterat, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *