Egyptienne igen – sportsidan

ETT REFERAT på ett skört papyrusark, från skyttetävlingen om Guldkorpen, vilken på Henuttanebs förslag fick en tematisk inramning: ”Rädda Prinsessan!” Man gjorde en rekonstruktiv iscensättning av incidenten vid Nilen och finalen avgjordes just på den aktuella platsen. Det gällde för de tävlande att med skjutskicklighet frälsa den lilla (fiktiva) kungliga högheten från ”dödens käftar”.
I finalen stod avgörandet mellan en fattig fåraherde och den odräglige chefen för ”statens säkerhet”. Kartan kan kanske vara intressant då den visar en situationsvy över matchområdet. (De förklarande texterna är inlagda av redaktionen.) Att det inte gick polischefens väg framgår av ”tabellen”. Andra källor ger närmare analys av resultaten, vilket vi får anledning att återkomma till, liksom till en erinran om god sportsmannaanda, samt en förklaring till det märkliga handicapsystem som tillämpades. Kartan kan förstoras för den sportintresserade.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *