Egyptienne VIII

PÅ ANDRA STRANDEN, dold bland papyrusruggarna, sitter faktiskt en ung, fattig herde och följer prinsessans simtur med längtans blick. Men vad har han väl för det? Han äger inte ens fåren (kommer kanske) som han vaktar. Hur skulle han kunna imponera på dottern till självaste Farao Amenhotep Den Tredje? Hans trånad är förstås helt hopplös, men han sitter där i alla fall.

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Egyptienne VIII

  1. Redaktören skriver:

    Dert var väl för värmens skull som man hade rakat huvud under perukerna, antar jag. Barnen (vid hoven) rakades också, men man sparade en hårslinga. Herdegossen fick hår för tid sedan. Sånt där ändrar sig medan jag håller på.
    Editorn, Ronny

  2. Musikanta skriver:

    Att prinsessa inte har något hår och har peruk istället förstår jag, men inte varför den unge herden är kal begriper jag inte. Han har väl ingen anledning att raka sig?
    Ingrid

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *