Egyptienne XII

Jag håller på ännu, men snart blir jag väl utkörd från biblioteken i Kairo och Alexandria:

VISST VAR DET en otäck incident vid prinsessans bad. Det var i allra sista ögonblicket som besten sattes ur spel. Men vem sköt pilen? På platsen är väl Nilen minst 75 meter bred och målet var rörligt. Nog för att de hade anat att någon som smög i papyrusen.

Befälhavaren för Övre och Nedre Egyptens Bågskyttebataljon var inte sen att hävda sin rätt till äran för skottet. Trots att han vid tillfället inte ens var i närheten. Men som släkting till Farao hade han tillägnat sig favörer vid hovet, till och med fått ett, åtminstone halvt, löfte om prinsessans hand.

Henuttaneb själv var dock mindre, för att inte säga, totalt ointresserad av en sådan allians. Dessutom hade hon kommit att tänka på fåraherden på andra sidan floden: Han såg oss bada! Det måste vara han som räddade mig? Honom skulle jag vilja titta närmare på.


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *