Pentagon

Arbetet med att sortera och avlasta min arkivhylla fortskrider. Hyllplanen har lättat med säkert 40 kg, men volymen tycks ändå vara ungefär densamma, hur nu det är möjligt? Och ”påminnelser” från förr fortsätter att komma fram:

RYMLIGT och REPRESENTATIVT, för övrigt gav mig min dåvarande chef inga direktiv eller begränsningar för det husförslag jag skulle göra. Lite utanför min profession och vanliga verksamhet, men att säga nej skulle aldrig ha fallit mig in. Tomten var så gott som köpt, så det var mest att få igång processen till hur huset skulle se ut och så få igång bygget.
I lokalpressen kallades planerna för H:ens Pentagon*. Jag vet inte hur det blev, eller rättare; vad som projektet stöp på. Troligtvis en kedja av hinder och omständigheter. Jag var ju bara en enkel tecknare och drömmare, och min vidlyftiga ”arkitektmodell” var ju bara en idé. Mitt uppdrag sträckte sig inte längre än så. Det här var på 80-talet och den visionäre och storsatsande chefen gick ur tiden för flera år sedan. Jag saknar honom och jag saknar hans udda projekt fortfarande.

 

 

*Hexagon skulle ha varit en mer adekvat benämning, men inte lika rolig.

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Nostalgia / Arkivrelaterat, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *