Helgedomen

HALVANNAN kilometer ifrån värdshuset, högt uppe på berget, ligger en gammal helgedom. Men även om hon bekänner sig till shintoismen, blir det inte så ofta som Kikkori Sashigawa besöker templet. Särskilt inte när snödrivorna ligger djupa över stigen. Nu när blidväder sätter fart på snösmältningen och vägen är framkomlig, går hon dit för en stilla stund för sina tankar och kanske för några innerliga böner. Madam Sashigawa har svåra beslut att ta. Hon passerar porten och bara ett litet stycke längre bort ligger det lilla templet. (Endera dagen ritar jag både templet och dess besökare.)


Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

2 svar på Helgedomen

  1. Redaktören skriver:

    Metoden ger mig bra möjligheter att ändra och justera. Nu har jag i alla fall dramat som i ett nötskal och ska bara lösa ett par ”logiska problem”. Sen kan jag börja jobba på riktigt. ;)

  2. malmopagen skriver:

    Vilka fina bilder och fascinerande handling du skapar med enkla tangent- och penselrörelser,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *