Om regn och dess uppsamlande

MIDSOMMARAFTONEN visade moln innan solnedgången. Regn vore en gåva, men det skulle ännu dröja till nästa dag. Och kanske var det bäst så? Idag kom det i alla fall. Först en rejäl skur följt av ett uppehåll. Sedan längre, lättare men ihållande nederbörd.

Solregn med regnbåge avslutade kvällen efter en givande och bra midsommardag:

Min enkla prototyp för en regnvattensamlare som bara väntade bara på att få testas, fick till slut börja leda vatten från en fjärdedel av takytan ner till guldfiskarna. Det blev mer än jag trodde. Vattenytan höjdes med minst 4 cm. Inte så mycket kanske, men multiplicerat med ytan, bör det röra sig om 160 liter, om inte mer.
Och regn lär vi ju få mer av. En utvärdering redan nu säger att en regnig vecka nästan skulle kunna fylla dammen. Det kan vara dags att börja leta efter lämpligt material till en diskretare vattenledning. Fiskarna är en tålig sort, men jag är ändå skyldig dem att förse dem rikligt med tjänligt vatten. Det får gärna rinna över kanterna – då kommer överskottet min hustrus blommor till del. Allting kommer att bli så bra!

Sädesärlorna var ute under hela regnvädret. Ruskade bara av sig då och då.


Det här inlägget postades i Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *