Förgrundsfigur

FÖR ATT KOMMA till marknaden, som min aktuella huvudperson gärna vill, använder hon sin egen lilla åsna. Det är knepigt med proportionerna: åsna – ryttarinna. Det ska vara ett litet djur, men det ska inte se ut som djurplågeri. Fast jag har sett mycket värre än så här. (Tyvärr.)
Att gå på marknad är ett nöje för den här personen och kanske kan det hända att någon vara lockar till köp. Jag tror det. Naturligtvis går hon i sällskap med sin man och ett par tjänare som beskydd. För på marknader samlas allehanda individer: Säljare, köpare och tjuvar. Så detta är bara en förgrundsfigur i bilden som jag hoppas att jag kan göra komplett.  Det värsta är att storvesiren, maken, i kraft av sitt ämbete naturligtvis sitter upp på en häst. En ännu svårare uppgift än en liten åsna alltså.


 

Det här inlägget postades i Tecknat, målat och tryckt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *