Ett varningens ord

Rätt som det är tar de här soliga dagarna slut, så det är bäst att passa på och försöka avancera. En första grovslipning ska hjälpa mig att få rätt på vissa vinklar. En vinkelslip med en speciell putsskiva från Karlssons avverkar effektivt torr papier-maché, så att man får vara lite försiktig. Övre armbågen ska jag justera så att underarmen blir i rätt längd och form i förhållande till överarmen. Här var alltså mycket att slipa bort.

När man med en snabbt roterande slipskiva kommer ner till trådstommen blir metallen lätt så varm att den tänder pappersmassan. Det började glöda. Det här är jag medveten om, så jag gör hellre korta snabba attacker, hellre än långa ihållande nötanden. Dessutom har jag en sprayflaska med vatten bredvid mig vid de här operationerna. Ändå tog det fyr, så nu tänker jag ge ett varningens ord till andra entusiaster:

Brännskada

Det kan börja glöda i pappersfibrerna utan att du märker det – likt en mossbrand som sakta pyr i det fördolda. Därför föreslår jag att man ska hållas utomhus (något som värdinnan i alla fall håller med om) och på säkert avstånd från annat brännbart material. Spraya med vatten om du misstänker överhettning, gärna för säkerhets skull också! Men vänta tills du är färdig! Elverktyg och vatten går inte ihop.

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *