Ron Mueck

Photo: Thomas Coex AFP/Getty images - from www.washingtonpost.com

DET ÄR KLART ATT DET ÄR HÄFTIGT! Ett konststycke att tänka ut och en bedrift att planera och genomföra. Det här skulle jag vilja se i verkligheten. Kan Vandalorum i Värnamo möjligen satsa på Ron Mueck? Du har säkert sett pojken som sitter på huk också – hukande för att få plats under konsthallstaken. Det är inte bara det att det är stort, enormt och den effekt det ger betraktaren (Ron Mueck har gjort miniatyrer också, med samma anslående effekt), utan också de otroligt väl valda uttrycken. Bilden av kvinnan på madrassen kunde mycket väl vara ett foto och som sådant vara en fullödig bild. Men här finns dessutom tillagt dimensioner och storleksmanipulation som bara måste ge en osannolik verkan. Ja, jag skulle verkligen vilja se verken på riktigt!

Jag kan förstås inte låta bli att fundera över var man väver tyger i tillräcklig bredd och var i all världen har han fått tag i så långa, lagom tjocka fibrer till de stora perukerna? Och vad kostar inte en sån här pjäs bara i material? Det är extremt och spektakulärt så det förslår. Går det också att hålla vårt intresse vid liv eller kommer man att tröttna? Nej troligen kommer den här artisten, Ron Mueck, att slå sin publik med häpnad och förundran många gånger.
Hoppas Vandalorum får råd att ta hit hans verk! Jag vill vara en lilleputt och en jätte!

Bilden hittade jag på Washington Post

Redaktören

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Tyckanden & tankar. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *