Jétè II – i papier-maché

ATT HA FULL KONTROLL är inget som är mig förunnat. Känslan att ”det ska nog gå” finns, men däremot är ”hur” inte löst ännu. De avtryck i papier-maché som jag gjorde i den gamla silikonformen från ”La Jétè” har torkat med lite forcerad fläktning. Ändå fanns lite tjockare partier med lös, fuktig massa närmast silikonet. Dessa fläckar har fått torka i efterhand och får extra ”retuschering”. Massans krympning verkar inte ha blivit besvärande stor, därvidlag har jag hopp om att kunna passa ihop delarna med varandra.

Här hänger halvorna.

Men nu ska alltså de två huvuddelarna och två benhalvor fogas samman. De är lätta som äggkartonger och inte mycket tjockare. Kruxet är att jämka kanterna att möta varann, för även om krympning och sjuvning mm. bör vara generellt lika för alla delar, är det inte säkert att det blivit så – i verkliga livet. Ett annat problem är att jag kommer att behöva befinna mig på insidan, för att limma ihop skarvarna snyggt. Löser jag den knuten blir jag imponerad över mig själv!

Redaktören

 

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *