Delningskrage

Delningsplanet formas.

EFTER LÅNG TID  har jag fortsatt med ett arbete som egentligen borde ha varit färdigt. (Men varför ska jag alltid älta om mina tillkortakommanden?) ”Sirénen” ska gjutas av och arbetet börjar med att bestämma gjutformens delning. Detta med en mjuk, plastisk vaxblandning, vars beståndsdelar, som alla kommer från Kinn.com, i fråga om antal och andelar nu förlorat sig i glömskans dunkla dis. Synd – för den känns perfekt nu. Men jag har å andra sidan en rejäl klump att använda och återanvända.
Vaxmassan är uppvärmd i ugn, ca 55° och tummad ut som ett band och fäst längs modellens delningslinje. När den svalnar blir den hårdare och stadigare. På framsidan ska jag jämna till och skära  rent vinkelrätt längs modellen. Sen gör jag en fåra som följer konturerna och som ska skapa passning mellan formdelarna. Jag är spontan, men det här arbetet måste göras noga och eftertänksamt. Det får ta lite tid. Innan silikonet ska på vill jag ha klart för mig att jag inte missar något i planeringen.

Redaktören

 

 

Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *