Samma plan – ändrade förutsättningar

DEN URSPRUNGLIGA idé jag hade, att gjuta en figur i choklad att dekorera nyårstårtan med, antog alltför orimlig volym. Eftersom jag redan börjat med en byst när jag fick idén såg jag inte helheten för mig. Det skulle bli en alltför monumental tårta för att matcha figuren – och om jag har goda vänner vete katten? Den utmärkta lera, Chavant NSP, Hård som jag börjat med tog dessutom slut. Så det kändes som om det enda vettiga att göra, var att börja om – i lagom skala.
Men jag tror faktiskt att det mindre formatet tar mer tid. Avancemanget märks inte.

 

Egentligen borde jag ha valt ett annat motiv, en tomte t.ex. Då skulle jag kanske varit färdig med den här etappen. Men jag gillar egyptiska faraoner (särskilt Hatshepsut). Mycket mer än tomtar – och idén, om än vag, fanns ju där; en tårta i egyptisk stil.

 

 

 

 

Ännu har jag knappt hunnit ägna själva tårt-arkitekturen många tankar. Ett tempel av… vad då? Nåja, den tiden den sorgen.

Redaktören

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *