Nya projektet igång

La Jétè – uttjänt.

DEN GAMLA FORMEN är framme igen och jag har tummat upp ett lager pappersmassa i ena delen. Det är inte meningen att göra fler ”La Jétè”, den känns minst sagt mogen för permittering nu. Men däremot ska jag försöka använda formen för att få fram delar som jag kan använda till nya figurer. Alltså armar, ben, bål osv. som stomme till att skulptera nytt på. Jag tror det ska fungera och då sparar jag in mycket tidskrävande förarbete. För tre månader till deadline är inte alltför mycket.

 

Papier-maché i silikonform

Nu gör jag innerskalen med en grov blandning av pappersull från  Swedish Paper Shavings* och tapetklister, eftersom de bara ska bli ett bärigt underlag för mer bearbetad papier-maché, den som senare ska ge både styrka och skönhet(?) Formen består av fyra delar – gånger tre uppsättningar, är lika med 12 delar som ska göras, torka och fogas samman. Fler om tiden verkar räcka till. Så ser planen ut just nu. Idén är för övrigt ganska diffus ännu, men jag hoppas att ”bilden” ska klarna efterhand.

Redaktören

*Söker du på: ”Pappersull” i sökrutan till höger hittar du mer i denna blogg om detta förträffliga konstnärsmaterial. (Red.s anm.)
Det här inlägget postades i 3-dimensionellt, Papier-maché. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *